Ryvingen er hjemme igjen

I går kom Ryvingen endelig på plass på bøya utenfor Dronningen igjen.

Da vi kom frem på Isegran så Ryvingen lå Ryvingen ved siden av Urda – noe som fikk henne til å se ganske små ut. Vi deltok i fellesgrilling og lå oss tidlig for å være klar for turen neste dagen.

Vi startet turen på søndagsmorgen klokken kvart over fem. Siden vi lå inne i havnet til Isegran var det litt spennede å komme ut av havna. Glomma hadde mye vann og enda mer strømning en vanlig. Alt gikk bra, og vi kom oss fint ut på elven. Ut på glomma var det godt å se at det var flom – det var massevis med kvister og andre ting som vannet hadde revet med seg – til og med en fotball var å se. Stakene hadde også litt å slite med.

Motoren gikk som en drøm på 1800 omdreininger og vi gjorde god fart mot Oslo. Været spilte dessverre bare delvis på laget – vi hadde blå himmel men motvind slik at vi ga fort opp tanken om å kunne seile noe.

Etter en stund kom vi frem på Drøbak og nytet utsiken på festningen der.

Kort tid etterpå møtet vi en litt spesiell fartøy på fjorden – en ubåt.

Første stopp i Oslo ble på Lindøya for å fylle diesel – det ble dagens sjokk for meg. Aldri før har jeg fylt med disel på noe…

Etterpå kom vi endelig til bøya vår – men båtshaken vår er borte. Fredrik var nødt til å legge seg flat på magen for å komme ned til bøya og plukke opp fortøyningen. Dessverre hadde vi glemt å fjerne fortøyningen fra bøya da vi forlot den i høst, så det ene tauet er litt gjengrodd men tang og noen små skjell og den andre så ut etter at noen hadde fått den i propellen – den var bare en meter lang…

Gleder meg til resten av sesongen og fellesturene.

Legg igjen en kommentar